Go Back
+ servings
Fyra äggmuffins med tomat och spenat på en tallrik, dekorerade med grön lök.
Print
5 av 2 röster

Tomat och spenat äggmuffins

Små goda egg bites med tomat, spenat och äggvita. Perfekt att göra om du har mycket äggvita över.
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Frukost, Lättlagat, Vegetariskt
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4,5 dl färsk spenat
  • 80 g tomat
  • 4,5 dl äggvita
  • 1 nypa örtsalt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Smörj en muffinsplåt med lite fett.
  • Fördela spenaten lite luftigt i sex stycken av formarna.
  • Tärna tomaten och lägg den ovanpå spenaten.
  • Blanda lite örtsalt och peppar i äggvitan och fördela det jämnt i formarna.
  • Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills det att äggvitan har stelnat.