Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Ugnsomelett med bacon och spenat
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid:
Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield:
2
Author:
Lari Salminen
Materials
5
st
ägg
2
dl
Riven ost
2
dl
Crème fraiche
200
g
Tärnad bacon
100
g
Spenat
2
st
Små vårlökar
Örtsalt
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C (varmluft).
Smörj en ugnsfast form med lite smör eller olja. 25x25 cm är en vettig storlek.
Stek baconet knaprigt i lite smör.
Tillsätt spenaten och löken på slutet och låt den gå med en liten stund.
Vispa upp äggen och blanda ner crème fraiche och ost. Salta och peppra lite.
Häll äggsmeten i formen.
Fördela bacon och spenatfräset och rör runt lite med en gaffel så att det blandas ner lite i äggsmeten.
Ställ in i ugnen och grädda den i cirka 30 minuter tills det att äggsmeten har satt sig och det blivit en fin ugnsomelett.
Ta ut och servera med en god sallad.