Go Back
+ servings
Ugnsbakad rätt med spenat, lök och andra grönsaker i en svart bakform.
Print
Inga röster än

Ugnsomelett med bacon och spenat

Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 5 st ägg
  • 2 dl Riven ost
  • 2 dl Crème fraiche
  • 200 g Tärnad bacon
  • 100 g Spenat
  • 2 st Små vårlökar
  • Örtsalt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C (varmluft).
  • Smörj en ugnsfast form med lite smör eller olja. 25x25 cm är en vettig storlek.
  • Stek baconet knaprigt i lite smör.
  • Tillsätt spenaten och löken på slutet och låt den gå med en liten stund.
  • Vispa upp äggen och blanda ner crème fraiche och ost. Salta och peppra lite.
  • Häll äggsmeten i formen.
  • Fördela bacon och spenatfräset och rör runt lite med en gaffel så att det blandas ner lite i äggsmeten.
  • Ställ in i ugnen och grädda den i cirka 30 minuter tills det att äggsmeten har satt sig och det blivit en fin ugnsomelett.
  • Ta ut och servera med en god sallad.