Vegetarisk zoodlewok
En vegetarisk zoodlewok är en perfekt rätt för dig som är sugen på att minska ner på kolhydraterna och äta nyttig och god mat ändå. Denna rätt är mejerifri.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips, Vegetariskt
Yield: 3
Author: Lari Salminen
- 150 g Morot
- 300 g Paprika
- 100 g Färska champinjoner
- 50 g Purjolök
- 150 g Rödkål
- 2 msk Riven vitlök
- 2 msk Riven färsk ingefära
- 5 msk Tamarisoja
- 2 msk Äppelcidervinäger
- 2 tsk Srirachisås
- 3-5 msk sesamolja
- 600 g Zucchini
- 3 msk Färsk hackad koriander
- Rostade sesamfrön att toppa med.
Börja med att strimla upp alla grönsaker.
Svarva även zucchinin, så den är klar.
Man kan med fördel klippa upp "nudlarna" lite då de kan bli extremt långa.
Nu är det dags att steka på alla grönsaker.
Häll i sesamolja i en het panna. Använd mer än gärna en wokpanna, annars en stor stekpanna med kanter.
Tillsätt vitlök och ingefära och fräs runt det lite snabbt.
Tillsätt grönsakerna nu. De hårdaste först och låt de fräsa runt någon minut, sedan tillsätter du övriga grönsaker förutom zucchinin.
Blanda ner soja, vinäger och sriracha.
När grönsakerna är så gott som klara tillsätter du zucchinin och den hackade koriandern och blandar ihop.
Låt allt värmas upp igen så att zoodlesen blir varma och mjuknar lite.
Toppa med lite rostade sesamfrön och servera direkt.