Go Back
+ servings
En skål med nudlar och grönsaker, med en gaffel som lyfter upp en portion.
Print
5 av 1 röst

Vegetarisk zoodlewok

En vegetarisk zoodlewok är en perfekt rätt för dig som är sugen på att minska ner på kolhydraterna och äta nyttig och god mat ändå. Denna rätt är mejerifri.
Förberedelser20 minuter
Active Time10 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips, Vegetariskt
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 150 g Morot
  • 300 g Paprika
  • 100 g Färska champinjoner
  • 50 g Purjolök
  • 150 g Rödkål
  • 2 msk Riven vitlök
  • 2 msk Riven färsk ingefära
  • 5 msk Tamarisoja
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • 2 tsk Srirachisås
  • 3-5 msk sesamolja
  • 600 g Zucchini
  • 3 msk Färsk hackad koriander
  • Rostade sesamfrön att toppa med.

Instruktioner

  • Börja med att strimla upp alla grönsaker.
    Färgglada skivade grönsaker inklusive paprika, morötter, svamp och rödkål på en grön skärbräda.
  • Svarva även zucchinin, så den är klar. Man kan med fördel klippa upp "nudlarna" lite då de kan bli extremt långa.
    En zucchini spiralizer med zoodles som ligger på en blå tallrik bredvid apparaten.
  • Nu är det dags att steka på alla grönsaker.
  • Häll i sesamolja i en het panna. Använd mer än gärna en wokpanna, annars en stor stekpanna med kanter.
  • Tillsätt vitlök och ingefära och fräs runt det lite snabbt.
  • Tillsätt grönsakerna nu. De hårdaste först och låt de fräsa runt någon minut, sedan tillsätter du övriga grönsaker förutom zucchinin.
  • Blanda ner soja, vinäger och sriracha.
  • När grönsakerna är så gott som klara tillsätter du zucchinin och den hackade koriandern och blandar ihop. Låt allt värmas upp igen så att zoodlesen blir varma och mjuknar lite.
  • Toppa med lite rostade sesamfrön och servera direkt.
    Skål med vegetarisk zoodlewok innehållande morötter, zucchini och paprika, serverad med sesamfrön.