Go Back
+ servings
Skål med vitlökssill toppad med gräslök och persilja på en tallrik.
Skriv ut
4 av 1 röst

Vitlökssill

Förberedelser10 minuter
Active Time1 minute
Total tid11 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 4
Författare: Lari Salminen

Materials

  • 120 g inlagd sill, avrunnen
  • 1 dl Crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk färsk gräslök, hackad
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • 10 g vitlök
  • 1 nypa vitpeppar (malen)

Instruktioner

  • Riv vitlöken fint och blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
  • Lägg ner den avrunna och skurna sillen i såsen och rör om lite.
  • Täck över och låt stå i kyl till nästa dag. Smaka av och se om det är något mer du vill ha i, annars är sillen klar att ätas.