Go Back
+ servings
En hand som håller en taco fylld med grönsaker på en blå tallrik.
Print
4,13 av 8 röster

Zucchinitortillas

Otroligt goda och enkla zucchinitortillas som är perfekt för dig som äter keto eller lchf och vill ha ett gott bröd till tacosen.
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bröd & kex, Buffé/plockmat, Tillbehör
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 225 g Riven zucchini
  • 1 ägg
  • 0,6 dl Mandelmjöl
  • 0,6 dl Riven ost
  • 1 krm Xantangummi
  • 0,25 tsk Vitlökspulver
  • 0,25 tsk Lökpulver
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 190 grader.
  • Blanda ihop saltet med den rivna zucchinin. Låt den stå och dra i cirka 10 minuter.
  • Vrid ur så mycket vätska ur zucchinin du bara kan. Använd gärna en ren handduk som du vrider ur vattnet med.
  • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
  • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut fyra lika stora högar.
  • Platta till högarna så du får en rund och platt tortilla. De ska bli rätt tunna.
    Fyra platta zucchiniplättar på bakplåtspapper, redo för gräddning.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter. De ska få en gyllene färg på kanterna.
  • Ta ut och låt svalna helt innan du tar bort de från bakplåtspappret.
    Fyra zucchinibaserade plattor på ett bakplåtspapper.