Ädelostgratinerad lövbiff
Skapat:
11 februari, 2021
Senast ändrat:
5 maj, 2024

19
Detta receptet är ett lite annorlunda sätt att tillaga lövbiff på. En ädelostgratinerad lövbiff som har härliga smaker i all sin
enkelhet.
En härlig rätt som funkar både till vardags och till lite mer
lyxigt på helgen.
Recept och bild: Peggy
Total tid:
45 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 400 g Lövbiff
- 2 msk Tamarisoja
- 1 msk Kalvfond
- 2 Vitlöksklyftor, rivna/hackade
- 1 Purjolök, strimlad
- 100 g Champinjoner, delade
- 1 Röd paprika, skivad
- 1 Gul paprika, skivad
- Smör till stekning
Ädelostsås
- 3 dl Grädde
- 3 dl Smetana
- 150 g Blåmögelost
- 1 tsk Timjan
- 0,5 tsk Tamarisoja
- Malen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Strimla lövbiffen fint.
- Fördela hälften av grönsakerna i en ugnsfast form.
- Fördela det marinerade köttet på grönsakerna och lägg resterande grönsaker över.
- Koka upp ingredienserna till såsen och häll de över köttet och grönsakerna.
- Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-20 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Vad äter man till, ris eller potatis?
Om du vill ha den LCHF så är t ex blomkålsris eller blomkålsmos ett alternativ. Men om du vill äta den utan att tänka LCHF skulle jag tro att det är gott både med ris och potatis.
Väldigt god! Adderade även blomkål till och därmed serverade jag utan andra tillbehör.
Supergott.