Ädelostgratinerade kotletter med champinjoner
Skapat:
8 december, 2019
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Innehåll
Kotletter är ett köttstycke som man ofta kan hitta till vettiga
priser i butiken, både med ben och utan ben.
På sommaren så grillar jag de mer än gärna och då med ben, men
ibland så vill jag göra något annat med dem och sist jag köpte
kotletter med ben, då hittade jag på den här rätten.
Ädelostgratinerade kotletter med champinjoner och det blev
kanongott.
Till det så serverade jag ett grönsaksmos.
Total tid:
50 minuter
Servings: 5
Ingredienser
- 1 kg Skivade kotletter
- 250 g Färska champinjoner
- 2 dl Smetana
- 5 dl Grädde
- 140 g Ädelost
- 1 tsk Paprikapulver
- Salt och peppar
Instruktioner
- Bryn kotletterna i lite smör, salta och peppra. Lägg över de i en ugnsfast form.
- Skär champinjonerna i lite mindre bitar och bryn på de i smör. Häll över de över kotletterna.
- Blanda ihop smetana, grädde, paprikapulver och smula ner ädelosten. Salta och peppra lite. Häll allt över kotletterna.
- Sätt in i ugnen på 180 grader i cirka 30-40 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!