Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ägg i moln

4,60 av 15 röster
Skapat: 15 februari, 2016
Senast ändrat: 29 januari, 2025
Ägg i moln

Ägg i moln eller äggmoln är en grej som har snurrat på Facebook länge och det är sidan Tasty som ligger bakom det. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet för att de som inte är så bra på engelska ska kunna ta del av detta superlätta men läckra recept på ägg. Helt perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb.

Variera smaksättningen lite beroende på vad du är sugen på.

Receptinspo: Buzzfeed Tasty

Video

Total tid: 16 minuter
Servings: 2
Author: Lari Salminen

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 0,5 dl bacon (strimlat och knaperstekt)
  • 3 msk färsk gräslök, hackad
  • 1 dl riven parmesanost

Instruktioner

  • Börja med att separera äggulorna och vitan. Se till att gulorna är hela och lägg dem i en egen bunke så länge.
  • Vispa äggvitan riktigt fluffig, som maräng.
  • Vänd ner gräslök och parmesan i äggvispet. Tänk på att vända försiktigt så att inte äggvispet sjunker ihop.
  • Lägg upp två lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite. Gör en grop i mitten.
  • Strö lite knaperstekt bacon över.
  • Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 3 minuter.
  • Ta ut plåten och lägg ner en äggula i varje grop.
  • Ställ in i ugnen i ytterligare 3 minuter.
  • Ta ut och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,60 from 15 votes (15 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg