Ägg i moln
Ägg i moln är ett riktigt härligt frukostalternativ för dig som äter lchf eller keto. Men, det funkar självklart för alla! En bra start på dagen!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time6 minuter minuter
Total tid16 minuter minuter
Måltid: Frukost, Lättlagat, Snabbmat
Yield: 2
Author: Lari Salminen
- 2 st ägg
- 0,5 dl bacon (strimlat och knaperstekt)
- 3 msk färsk gräslök, hackad
- 1 dl riven parmesanost
Börja med att separera äggulorna och vitan. Se till att gulorna är hela och lägg dem i en egen bunke så länge.
Vispa äggvitan riktigt fluffig, som maräng.
Vänd ner gräslök och parmesan i äggvispet. Tänk på att vända försiktigt så att inte äggvispet sjunker ihop.
Lägg upp två lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite. Gör en grop i mitten.
Strö lite knaperstekt bacon över.
Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 3 minuter.
Ta ut plåten och lägg ner en äggula i varje grop.
Ställ in i ugnen i ytterligare 3 minuter.
Ta ut och servera direkt.