Go Back
+ servings
Bakad potatis med ett ägg, bacon och gräslök på toppen, placerad på en plåt.
Print
4,60 av 15 röster

Ägg i moln

Ägg i moln är ett riktigt härligt frukostalternativ för dig som äter lchf eller keto. Men, det funkar självklart för alla! En bra start på dagen!
Förberedelser10 minuter
Active Time6 minuter
Total tid16 minuter
Måltid: Frukost, Lättlagat, Snabbmat
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 st ägg
  • 0,5 dl bacon (strimlat och knaperstekt)
  • 3 msk färsk gräslök, hackad
  • 1 dl riven parmesanost

Instruktioner

  • Börja med att separera äggulorna och vitan. Se till att gulorna är hela och lägg dem i en egen bunke så länge.
  • Vispa äggvitan riktigt fluffig, som maräng.
  • Vänd ner gräslök och parmesan i äggvispet. Tänk på att vända försiktigt så att inte äggvispet sjunker ihop.
  • Lägg upp två lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite. Gör en grop i mitten.
  • Strö lite knaperstekt bacon över.
  • Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 3 minuter.
  • Ta ut plåten och lägg ner en äggula i varje grop.
  • Ställ in i ugnen i ytterligare 3 minuter.
  • Ta ut och servera direkt.

Video