Asiatisk kål- och färsfräs med sesamyoghurt
6
En god, lättlagad och billig rätt med asiatisk touch som kräver varken ris eller nudlar då vitkål och morot bidrar till utfyllnad och tuggmotstånd. Helt perfekt för lchf eller keto.
Om du ska göra rätten helt mejerifri, så byter du ut yoghurten mot annat alternativ eller skippar den helt.
Recept och bild: Monika Wallenius
Total tid:
25 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 500 g Blandfärs
- 600 g Vitkål, strimlad
- 300 g Morot, strimlad
- 10 cm purjolök, tunt skivad
- 3 st vitlöksklyftor, pressade eller hackade
- 1 msk ingefära, riven
- 1 tsk Sichuanpeppar, mortlad
- 1 tsk chiliflakes
- 2 msk fisksås
- 3 msk Tamarisoja
- 1 st Lime, pressad
- Sesamolja till stekning
Instruktioner
- Fräs blandfärsen i lite olja.
- Tillsätt resterande ingredienser och stek ytterligare några minuter.
Sesamyoghurt
- Blanda ihop ingredienserna.
Servering
- Servera färsfräset tillsammans med sesamyoghurten, lite skivad purjo eller salladslök, koriander, Sambal Oelek och lime.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!