Go Back
+ servings
En skål med asiatisk nudelrätt som innehåller köttfärs, grönsaker och lime.
Print
5 av 1 röst

Asiatisk kål- och färsfräs med sesamyoghurt

Detta är ett underbart gott recept med asiatiska smaker där du har vitkål och köttfärs i en härlig blandning. Fantastiskt enkelt och smakrikt!
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 4
Author: Monika Wallenius

Materials

  • 500 g Blandfärs
  • 600 g Vitkål, strimlad
  • 300 g Morot, strimlad
  • 10 cm purjolök, tunt skivad
  • 3 st vitlöksklyftor, pressade eller hackade
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 tsk Sichuanpeppar, mortlad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk fisksås
  • 3 msk Tamarisoja
  • 1 st Lime, pressad
  • Sesamolja till stekning

Sesamyoghurt

  • 2 dl Turkisk yoghurt
  • 1 tsk Sesamolja
  • salt

Instruktioner

  • Fräs blandfärsen i lite olja.
  • Tillsätt vitkål, morot, purjolök, vitlök och ingefära. Fräs tills grönsakerna mjuknar.
  • Tillsätt resterande ingredienser och stek ytterligare några minuter.
  • Smaka av med salt och ev. ytterligare lime.

Sesamyoghurt

  • Blanda ihop ingredienserna.

Servering

  • Servera färsfräset tillsammans med sesamyoghurten, lite skivad purjo eller salladslök, koriander, Sambal Oelek och lime.