Asiatisk kål- och färsfräs med sesamyoghurt
Detta är ett underbart gott recept med asiatiska smaker där du har vitkål och köttfärs i en härlig blandning. Fantastiskt enkelt och smakrikt!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 4
Author: Monika Wallenius
- 500 g Blandfärs
- 600 g Vitkål, strimlad
- 300 g Morot, strimlad
- 10 cm purjolök, tunt skivad
- 3 st vitlöksklyftor, pressade eller hackade
- 1 msk ingefära, riven
- 1 tsk Sichuanpeppar, mortlad
- 1 tsk chiliflakes
- 2 msk fisksås
- 3 msk Tamarisoja
- 1 st Lime, pressad
- Sesamolja till stekning
Sesamyoghurt
- 2 dl Turkisk yoghurt
- 1 tsk Sesamolja
- salt
Fräs blandfärsen i lite olja.
Tillsätt vitkål, morot, purjolök, vitlök och ingefära. Fräs tills grönsakerna mjuknar.
Tillsätt resterande ingredienser och stek ytterligare några minuter.
Smaka av med salt och ev. ytterligare lime.
Servering
Servera färsfräset tillsammans med sesamyoghurten, lite skivad purjo eller salladslök, koriander, Sambal Oelek och lime.