Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Baconlindade färsfyllda spetspaprikor

5 av 1 röst
Skapat: 18 april, 2019
Senast ändrat: 3 juli, 2024
Baconlindade färsfyllda spetspaprikor

Detta recept kom till efter inspiration från min och makens favorit Youtubekanal och Instagramprofil
https://www.instagram.com/almazan_kitchen/
Det är färsfyllda och baconlindade snackpaprikor som är bakade i ugnen (men almazankitchen friterade dem).
Bilder är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Total tid: 50 minuter
Servings: 4
Author: Amonazon

Ingredienser

Instruktioner

Paprikor

  • Skär ett snitt i varje paprika från spetsen och nästan upp till skaftet. Skölj och rensa bort frön inne i paprikorna.
    Tre röda chilipeppar som ligger på en svart skärbräda med skivor.

Fyllning

  • Hacka löken fint och blanda alla ingredienserna till färsfyllningen. Fyll paprikorna försiktigt så de inte går sönder vid skaftet. Kläm ihop så paprikorna ser hela ut.
    En röd paprika som är delad och fylld med köttfärs på en svart skärbräda.

Linda

  • Linda bacon från spetsen av varje paprika och fortsätt nästan upp till skaftet.
    Tre baconlindade röda paprikor i en ugnsform förbereds för tillagning.

Tillagning

  • Tillaga paprikorna i 180 g varmluftsugn i 25 minuter. Vänd dem en gång och höj värmen till 200 g grill i ca 10 min för att krispa till baconet. Servera med t.ex. sallad och en god sås.
    Baconlindad paprika med sås, serverad på en tallrik med grönsaker.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.