Go Back
+ servings
En fylld paprika med köttfärs, inlindad i bacon och serverad med sås på en tallrik.
Print
5 av 1 röst

Baconlindade färsfyllda spetspaprikor

Otroligt läckra och goda färsfyllda spetspaprikor som är lindade med bacon. Mat som är kanon för dig som äter LCHF/lågkolhydratskost.
Förberedelser15 minuter
Active Time35 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Köttfärsrecept, Mejerifritt
Yield: 4
Author: Amonazon

Materials

  • 500 g Köttfärs
  • 1 st Gul lök
  • 1 st ägg
  • 1 krm salt
  • 1 krm Vitpeppar
  • 4 st Spetspaprikor
  • 2 Paket bacon

Instruktioner

Paprikor

  • Skär ett snitt i varje paprika från spetsen och nästan upp till skaftet. Skölj och rensa bort frön inne i paprikorna.
    Tre röda chilipeppar som ligger på en svart skärbräda med skivor.

Fyllning

  • Hacka löken fint och blanda alla ingredienserna till färsfyllningen. Fyll paprikorna försiktigt så de inte går sönder vid skaftet. Kläm ihop så paprikorna ser hela ut.
    En röd paprika som är delad och fylld med köttfärs på en svart skärbräda.

Linda

  • Linda bacon från spetsen av varje paprika och fortsätt nästan upp till skaftet.
    Tre baconlindade röda paprikor i en ugnsform förbereds för tillagning.

Tillagning

  • Tillaga paprikorna i 180 g varmluftsugn i 25 minuter. Vänd dem en gång och höj värmen till 200 g grill i ca 10 min för att krispa till baconet. Servera med t.ex. sallad och en god sås.
    Baconlindad paprika med sås, serverad på en tallrik med grönsaker.