Birgitta Höglunds LCHF-formbröd
Skapat:
6 september, 2015
Senast ändrat:
1 april, 2024

4
Innehåll
Birgitta Höglund är en grymt duktig LCHF-kock som är snäll och delar med sig av sina underbara recept.
Här har hon kommit på ett LCHF-recept på ett formbröd som ser gudomligt gott ut.
Brödet går med fördel att frysa in i skivor och sen plocka fram och tina när man väl behöver.
Ett tips är att använda det här för att göra toast av, supergott!
Brödet är glutenfritt, mejerifritt och funkar för LCHF och även Paleo.
Total tid:
1 timme
55 minuter
Servings: 10
Ingredienser
- 8 st ägg
- 4 dl kokosmjölk
- 2 dl kokosmjöl
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosolja
- 2 tsk salt
- 2 msk äppelcidervinäger
- 2 msk fiberhusk
- 1 dl sesamfrön
Instruktioner
- Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke. Börja med 2 tsk salt.
- Vispa äggen kraftigt med elvisp. Minst fem minuter. Det ska bli en tjock smet.
- Koka upp kokosmjölken tillsammans med kokosoljan och häll det och äppelcidervinägern över äggsmeten samtidigt som du rör om ordentligt.
- Vänd ner kokosäggsmeten i mjölet. Blanda ihop allt. Smaka av om det behövs mer salt, i så fall kan du tillsätta ytterligare en tsk.
- Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.
- Rör om smeten ett par varv och häll ut den i bakformen. Platta till utan med en slickepott så den blir slät och fin.
- Grädda brödet näst längst ner i ugnen i cirka 90 minuter.
- Ta ut brödet och låt det svalna en stund i formen innan du stjälper upp det och låter det svalna helt på ett galler.i:9a
- Skiva och gör goda mackor.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!