Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Birgitta Höglunds LCHF-formbröd
Förberedelser
25
minuter
minuter
Active Time
1
timme
t
30
minuter
minuter
Total tid
1
timme
t
55
minuter
minuter
Måltid:
Bröd & kex
Yield:
10
Author:
Lari Salminen
Materials
8
st
ägg
4
dl
kokosmjölk
2
dl
kokosmjöl
2
dl
mandelmjöl
1
dl
kokosolja
2
tsk
salt
2
msk
äppelcidervinäger
2
msk
fiberhusk
1
dl
sesamfrön
Instruktioner
Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke. Börja med 2 tsk salt.
Vispa äggen kraftigt med elvisp. Minst fem minuter. Det ska bli en tjock smet.
Koka upp kokosmjölken tillsammans med kokosoljan och häll det och äppelcidervinägern över äggsmeten samtidigt som du rör om ordentligt.
Vänd ner kokosäggsmeten i mjölet. Blanda ihop allt. Smaka av om det behövs mer salt, i så fall kan du tillsätta ytterligare en tsk.
Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.
Smörj under tiden en bakform (1½ liter) med kokosolja eller smör och sätt ugnen på 150 grader.
Rör om smeten ett par varv och häll ut den i bakformen. Platta till utan med en slickepott så den blir slät och fin.
Grädda brödet näst längst ner i ugnen i cirka 90 minuter.
Ta ut brödet och låt det svalna en stund i formen innan du stjälper upp det och låter det svalna helt på ett galler.i:9a
Skiva och gör goda mackor.