Go Back
+ servings
Skivor av formbröd placerade på en träskärbräda med hål.
Print
5 av 1 röst

Birgitta Höglunds LCHF-formbröd

Förberedelser25 minuter
Active Time1 timme 30 minuter
Total tid1 timme 55 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 8 st ägg
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 dl kokosmjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosolja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl sesamfrön

Instruktioner

  • Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke. Börja med 2 tsk salt.
  • Vispa äggen kraftigt med elvisp. Minst fem minuter. Det ska bli en tjock smet.
  • Koka upp kokosmjölken tillsammans med kokosoljan och häll det och äppelcidervinägern över äggsmeten samtidigt som du rör om ordentligt.
  • Vänd ner kokosäggsmeten i mjölet. Blanda ihop allt. Smaka av om det behövs mer salt, i så fall kan du tillsätta ytterligare en tsk.
  • Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.
  • Smörj under tiden en bakform (1½ liter) med kokosolja eller smör och sätt ugnen på 150 grader.
  • Rör om smeten ett par varv och häll ut den i bakformen. Platta till utan med en slickepott så den blir slät och fin.
  • Grädda brödet näst längst ner i ugnen i cirka 90 minuter.
  • Ta ut brödet och låt det svalna en stund i formen innan du stjälper upp det och låter det svalna helt på ett galler.i:9a
  • Skiva och gör goda mackor.