Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Birgittas nässelsoppa

5 av 1 röst
Birgittas nässelsoppa

När våren och tidiga sommaren kommer, då kommer även nässlorna. Men, har du koll på att nässlor är otroligt gott att äta? En stor favorit hos många är att göra nässelsoppa och det är ju perfekt för dig som äter lchf att göra en nässelsoppa.
Massor av nyttigheter och sen krämigt och fett med grädde.
Jag kan tänka mig att man kan göra den mejerifri om man vill med kokosgrädde, men då måste man nog leka lite med smakbilden och kanske dra den lite mot det asiatiska hållet, annars kommer nog kokossmaken ta över för mycket.
Men, absolut godast blir nässelsoppan om du gör den på riktig grädde.

Recept och bild: Birgitta Höglund

En annan god och grön soppa som du kan testa om det inte finns nässlor att tillgå, det är min goda broccolisoppa. Eller så kan du göra en enkel och god spenatsoppa.

Total tid: 55 minuter
Servings: 2
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Hacka genom nässlorna så det blir som hackad spenat. Hacka löken.
  • Fräs lök och nässlor i smöret.
  • Häll på buljong och grädde.
  • Koka upp och låt stå och puttra 20-30 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med kokta ägghalvor och kanske ett gott bröd.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.