Go Back
+ servings
Tallrik med grönsaksoppa innehållande spenat och halverade kokta ägg.
Print
5 av 1 röst

Birgittas nässelsoppa

Nässelsoppa, en otroligt god och vårig soppa som är full av nyttigheter. Denna är helt anpassad till lchf och keto och smakar riktigt gott.
Förberedelser20 minuter
Active Time35 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Soppa
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 dl Förvällda nässlor
  • 1 Liten gul lök
  • 1 dl Grönsaksbuljong
  • 3 dl Grädde
  • 5 droppar Tamarisoja
  • Lite pressad citron
  • salt
  • Nymalen vitpeppar
  • 2 msk Smör

Instruktioner

  • Hacka genom nässlorna så det blir som hackad spenat. Hacka löken.
  • Fräs lök och nässlor i smöret.
  • Häll på buljong och grädde.
  • Koka upp och låt stå och puttra 20-30 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med kokta ägghalvor och kanske ett gott bröd.