
Blomkål- och broccoligratäng
Gratänger av alla dess slag tycker jag är helt perfekt tillbehör till de flesta proteiner. Nu senast så gjorde jag denna blomkål- och broccoligratängen till en bit helstekt älgfransyska och det blev ju supergott tillsammans. Man kan ju givetvis variera innehållet i en gratäng och ta sånt som man har hemma. Denna blomkål- och broccoligratängen...
Gratänger av alla dess slag tycker jag är helt perfekt tillbehör
till de flesta proteiner.
Nu senast så gjorde jag denna blomkål- och
broccoligratängen till en bit helstekt älgfransyska och det blev ju
supergott tillsammans.
Man kan ju givetvis variera innehållet i en gratäng och ta sånt som man har hemma.
Denna blomkål- och broccoligratängen passar perfekt till exempelvis helstekt rostbiff, kycklingfilé i airfryer eller varför inte till en helstekt fläskytterfilé?
Ingredienser
Instruktioner
- Skär upp blomkålen och broccolin i lagom stora buketter.
- Strimla purjolöken och hacka vitlöken.
- Fräs grönsakerna i smöret så de mjuknar lite. Ha i timjan med.
- Låt koka upp och puttra tills grönsakerna nästan är mjuka.
- Häll upp i en lagom stor form och toppa med mer riven ost.
- Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter tills det att gratängen har fått en härlig gyllene färg.
- Ta ut och servera till något gott.