Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blomkålsråraka

3,18 av 28 röster
Skapat: 17 oktober, 2016
Senast ändrat: 1 april, 2024
Blomkålsråraka

Det här är ett LCHF-recept på blomkålsråraka eller en typ av hash browns som det heter i USA.

Hash browns brukar man i USA doppa i ketchup eller någon typ av barbequesås, men jag tycker nog själv att dessa skulle vara goda att servera med knaperstekt fläsk och lite lingon till. Det är ju så vi äter rårakor i Sverige annars.

Receptet ger 6 stycken rakor och det borde räcka till tre personer om man har lite fläsk till. (beroende på hur stora man gör)

I receptet använder man 1 stort blomkålshuvud som är ungefär 1 kg.

Total tid: 1 timme 10 minuter
Servings: 3
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Ta loss buketterna på blomkålen så att du bara har stammen kvar (kan du använda till att göra soppa eller liknande). Riv buketterna på grova sidan på ett rivjärn.
  • Lägg rivet i en skål och salta med ½ tesked salt. Blanda runt och låt det hela stå i cirka 20 minuter.
  • Häll upp blomkålen i en silduk (eller ren kökshandduk) och vrid/pressa ur så mycket vätska du bara kan.
  • Lägg blomkålen i skålen igen och blanda ihop med övriga ingredienser.
  • Ta fram en plåt och bakplåtspapper. Fördela smeten degen i sex jämnstora högar och platta ut dem på plåten till fina fyrkanter.
  • Baka av dem i ugnen på 200 grader i cirka 35-40 minuter.
  • Ta ut dem och låt dem stå i cirka 15 minuter så de får en chans att sätta sig ordentligt. Servera dem sedan på ditt sätt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Comments

3,18 from 28 votes (28 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.