Go Back
+ servings
En tallrik med stekta blomkålsplättar toppade med färska örter och en tomat i bakgrunden.
Print
3,18 av 28 röster

Blomkålsråraka

Förberedelser30 minuter
Active Time40 minuter
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Snacks & tilltugg, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg blomkål
  • 2 st ägg
  • 1 dl färsk parmesan (riven)
  • 15 g vitlök (finhackad)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk basilika (Torkad)
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0,5 dl färsk gräslök (hackad)

Instruktioner

  • Ta loss buketterna på blomkålen så att du bara har stammen kvar (kan du använda till att göra soppa eller liknande). Riv buketterna på grova sidan på ett rivjärn.
  • Lägg rivet i en skål och salta med ½ tesked salt. Blanda runt och låt det hela stå i cirka 20 minuter.
  • Häll upp blomkålen i en silduk (eller ren kökshandduk) och vrid/pressa ur så mycket vätska du bara kan.
  • Lägg blomkålen i skålen igen och blanda ihop med övriga ingredienser.
  • Ta fram en plåt och bakplåtspapper. Fördela smeten degen i sex jämnstora högar och platta ut dem på plåten till fina fyrkanter.
  • Baka av dem i ugnen på 200 grader i cirka 35-40 minuter.
  • Ta ut dem och låt dem stå i cirka 15 minuter så de får en chans att sätta sig ordentligt. Servera dem sedan på ditt sätt.