
Bountybollar (LCHF)
Bountybollar är något som dyker upp på olika sidor lite då och då och det är bara så otroligt gott att göra och påminner väldigt mycket om den gamla klassikern Bounty. Just det här receptet kommer från fantastiska Jill och detta är något som funkar kanon för dig som äter LCHF/lowcarb. Receptet ger dig cirka...
Bountybollar är något som dyker upp på olika sidor lite då och då och det är bara så otroligt gott att göra och påminner väldigt mycket om den gamla klassikern Bounty.
Just det här receptet kommer från fantastiska Jill och detta är något som funkar kanon för dig som äter LCHF/lowcarb.
Receptet ger dig cirka 8 bollar. Det kan vara värt att göra dubbla satsen bara för att de är försvinnande goda.
Recept och bild: Jill Wallentin
Om du vill ha fler härliga recept från Jill så rekommenderar jag varmt hennes kokbok Jills mat efter säsong.
Ingredienser
- 25 g smör
- 1 dl riven kokos
- 0,25 dl grädde 40%
- 0,5 krm vaniljpulver
- 1 msk sötning
- 30 g mörk choklad (minst 70%)
- 0,5 msk kokosolja
Instruktioner
- Mixa ihop alla ingredienser utom choklad och kokosoljan (skall användas att doppa i).
- Rulla smeten till 8 jämnstora bollar och ställ dem kallt en stund.
- Smält chokladen i vattenbad och blanda ner kokosoljan för att göra chokladen lite tunnare.
- Doppa kulorna i chokladen och ställ dem på en tallrik. Toppa med lite kokos om du vill. Ställ dem i kylen igen tills det att chokladen har stelnat.