Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Broccoli och blomkålsmos

Inga röster än
Skapat: 1 februari, 2015
Senast ändrat: 1 april, 2024
Broccoli och blomkålsmos

Broccoli och blomkålsmos är ett alldeles ypperligt alternativ till vanligt potatismos. Fyllt med smak och nyttigheter.

Servera det med en god stekt korv och du har en väldigt enkel men god lunch.

Total tid: 35 minuter
Servings: 2
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär blomkålen och broccolin i buketter. Lägg i vatten, salta lite och låt koka upp. Koka tills det att grönsakerna är riktigt mjuka.
  • Häll av vattnet, ställ kastrullen på plattan igen och låt grönsakerna ånga av sig lite vatten.
  • Slå på grädden, lägg i smöret och blanda ner muskot, lite nymalen svartpeppar och en nypa salt och mosa ihop allt med en potatisstöt till önskad konsistens.
  • Ställ kastrullen på plattan en stund igen och låt allt bli ordentligt varmt igen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg