Go Back
+ servings
Tre korvar på en vit tallrik med grön puré och hackade tomater.
Print
Inga röster än

Broccoli och blomkålsmos

Förberedelser5 minuter
Active Time30 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Tillbehör
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g blomkål
  • 200 g broccoli
  • 3 msk Grädde
  • 30 g smör (normalsaltat)
  • 1 knivsudd malen muskotnöt

Instruktioner

  • Skär blomkålen och broccolin i buketter. Lägg i vatten, salta lite och låt koka upp. Koka tills det att grönsakerna är riktigt mjuka.
  • Häll av vattnet, ställ kastrullen på plattan igen och låt grönsakerna ånga av sig lite vatten.
  • Slå på grädden, lägg i smöret och blanda ner muskot, lite nymalen svartpeppar och en nypa salt och mosa ihop allt med en potatisstöt till önskad konsistens.
  • Ställ kastrullen på plattan en stund igen och låt allt bli ordentligt varmt igen.