Caesardressing

Caesardressing kan vara en av mina absoluta favoriter när det kommer till salladsdressing. Jag kan tänka mig att det är många som har ätit en klassisk Caesarsallad med kyckling någon gång och fått denna goda dressing till. Här kommer mitt absolut bästa LCHF-recept!
Innehållsförteckning
Man kan tro att caesardressing är svårt att göra, men det är faktiskt riktigt enkelt. Det enda man behöver är alla ingredienser och en stavmixer. Sen tar det inte många minuter att svänga ihop dressingen. Du kan dessutom förbereda den i god tid och spara den i kylskåpet.

Caesardressing med goda ingredienser
Caesardressing är en klassisk dressing som de flesta känner till. Tillsammans med stekt kycklingfilé, , parmesanost och romansallad får du en riktig smakbomb i munnen. Helt enkelt en god och matig sallad som de flesta alltid kommer tillbaka till.
Mitt LCHF-recept innehåller bland annat ägg, sardellfiléer, rapsolja och olivolja. Mycket av smaken kommer från vitlök, parmesan, fransk senap och tamarisoja. Du kommer direkt märka att alla ingredienser bidrar till den goda smaken, så skippa inte någon.
Enkel dressing utan tillsatser
Det finns många goda salladsdressingar att välja mellan. Ofta räcker det med olivolja, vinäger och lite goda kryddor för att få till en dressing som passar över sallader. Just caesardressing är dock en speciell dressing eftersom den är skapad för en specifik sallad.
Med en hemmagjord dressing vet du exakt vad du får i dig. Med mitt recept slipper du konstgjorda aromer och det finns inga färgämnen eller e-nummer. Du får helt enkelt precis det som står på ingredienslistan. Det är därför alltid värt att göra din egen dressing istället för att köpa en färdig. En hemmagjord dressing tenderar dessutom att smaka mycket bättre.
Dressingen är dessutom otroligt enkel att göra. Allt du behöver är en bra stavmixer som du kör på full fart. Då får du snabbt och enkelt en dressing som är slät, fin och väl mixad.
Näringsvärden för min caesardressing
Caesardressing har ett bra näringsvärde. Generellt har även caesarsalladen en bra näringsprofil, kom bara ihåg att skippa krutongerna eller välj ett LCHF-vänligt brödalternativ.
(Näringsvärden från Kostbevakningen)
Dressingen innehåller 25 gram protein och 5 gram kolhydrater. Dessutom innehåller den hela 202 gram fett tack vare de två oljorna. Det blir strax över 33 gram fett per portion. Hur hela måltidens näringsprofil ser ut beror på hur mycket kyckling och andra ingredienser du har i din sallad.
Ingredienser
- 1 st ägg
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 msk Pressad citron
- 2,5 st Sardellfiléer
- 1 dl Riven parmesanost
- 1 tsk Dijonsenap
- 1 tsk Kapris
- 1,5 dl Neutral rapsolja
- 0,5 dl Olivolja
- 10 droppar Tamarisoja
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Riv vitlöken, eller hacka den fint.
- Ta fram en smal och hög skål/bunke där du får plats med din stavmixer.
- Häll försiktigt på de två oljorna.
- Sätt ner stavmixern i botten av bunken och börja mixa på full fart. Nu kommer såsen börja att tjockna lite i taget. När du har fått till en bas, så börjar du att vicka på stavmixern lite så att den börjar att dra ner resten av oljan.
- Efter ett tag med vickande så kan du börja lyfta stavmixern upp och ner tills det att all olja har mixats in och du har fått en krämig och fin caesardressing.
- Om du vill ha din caesardressing lite lösare så kan du mixa ner några matskedar med vatten, men i grunden så ska det vara en rätt så tjock dressing.