Go Back
+ servings
En skål med caesardressing bredvid en tallrik med grön sallad och en vit vitlök.
Print
5 av 2 röster

Caesardressing

Caesardressing kan vara en av de absolut godaste salladsdressingarna om jag får lov att bestämma. Helt otroligt goda smaker och ett härligt djup.
Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 st ägg
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 msk Pressad citron
  • 2,5 st Sardellfiléer
  • 1 dl Riven parmesanost
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1 tsk Kapris
  • 1,5 dl Neutral rapsolja
  • 0,5 dl Olivolja
  • 10 droppar Tamarisoja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Riv vitlöken, eller hacka den fint.
  • Ta fram en smal och hög skål/bunke där du får plats med din stavmixer.
  • Lägg i ägg, vitlök, sardeller, kapris, dijonsenap, pressad citron och parmesanosten i bunken.
  • Häll försiktigt på de två oljorna.
    Mätkopp med Caesar-dressing som innehåller olja, kryddor och riven ost.
  • Sätt ner stavmixern i botten av bunken och börja mixa på full fart. Nu kommer såsen börja att tjockna lite i taget. När du har fått till en bas, så börjar du att vicka på stavmixern lite så att den börjar att dra ner resten av oljan.
    En stavmixer i en genomskinlig glasbehållare med en gul dressingblandning.
  • Efter ett tag med vickande så kan du börja lyfta stavmixern upp och ner tills det att all olja har mixats in och du har fått en krämig och fin caesardressing.
  • Tillsätt lite tamarisoja och smaka av med salt och svartpeppar.
  • Om du vill ha din caesardressing lite lösare så kan du mixa ner några matskedar med vatten, men i grunden så ska det vara en rätt så tjock dressing.
    En sked med caesardressing som lyfts från en vit skål med dressing.