Chokladsås som stelnar
Skapat:
28 juni, 2016
Senast ändrat:
1 april, 2024

2
Innehåll
Chokladsås som stelnar när man häller den på glassen, och dessutom helt utan socker. Det hittar du här!
Ett superenkelt recept med bara tre ingredienser och helt och hållet LCHF, om du tycker att mörk choklad är ok.
Beställ
kokosolja här!
Beställ god
mörk choklad här!
Recept och bild: Americas test kitchen
Här kan du se en film dessutom:
Total tid:
7 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 4 msk kokosolja
- 100 g mörk choklad (minst 70%)
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Hacka chokladen och lägg den i en glasskål tillsammans med kokosoljan och salt.
- Ställ in i mikron med värmen på halv effekt och värm det hela tills att det har smält och blivit en jämn smet. Ta ut och rör om ett par gånger.
- När allt har smält så tar du ut den och rör om tills du har en helt fin och jämn smet. Låt stå och svalna till rumstemperatur.
- Häll sedan chokladsåsen över glassen och se hur den stelnar till och blir härligt hård istället.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!