Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
3
av
2
röster
Chokladsås som stelnar
Förberedelser
2
minuter
minuter
Active Time
5
minuter
minuter
Total tid
7
minuter
minuter
Måltid:
Glass, Såser & röror, Sötsaker
Yield:
2
Author:
Lari Salminen
Materials
4
msk
kokosolja
100
g
mörk choklad (minst 70%)
1
nypa
salt
Instruktioner
Hacka chokladen och lägg den i en glasskål tillsammans med kokosoljan och salt.
Ställ in i mikron med värmen på halv effekt och värm det hela tills att det har smält och blivit en jämn smet. Ta ut och rör om ett par gånger.
När allt har smält så tar du ut den och rör om tills du har en helt fin och jämn smet. Låt stå och svalna till rumstemperatur.
Häll sedan chokladsåsen över glassen och se hur den stelnar till och blir härligt hård istället.