Go Back
+ servings
Skål med vaniljglass toppad med chokladsås som hälls över.
Print
3 av 2 röster

Chokladsås som stelnar

Förberedelser2 minuter
Active Time5 minuter
Total tid7 minuter
Måltid: Glass, Såser & röror, Sötsaker
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 msk kokosolja
  • 100 g mörk choklad (minst 70%)
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Hacka chokladen och lägg den i en glasskål tillsammans med kokosoljan och salt.
  • Ställ in i mikron med värmen på halv effekt och värm det hela tills att det har smält och blivit en jämn smet. Ta ut och rör om ett par gånger.
  • När allt har smält så tar du ut den och rör om tills du har en helt fin och jämn smet. Låt stå och svalna till rumstemperatur.
  • Häll sedan chokladsåsen över glassen och se hur den stelnar till och blir härligt hård istället.