Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Dillkött på älg

Inga röster än
Skapat: 14 oktober, 2019
Senast ändrat: 1 april, 2024
Dillkött på älg

En husmansklassiker. Här med älgkött och märgben istället för kalvkött.

Total tid: 2 timmar 10 minuter
Author: Johan

Ingredienser

Instruktioner

  • Fräs upp köttet, märgbenen, löken och morötterna i smör. Häll vatten så det täcker samt alla kryddor utom dillen. Koka i ca 2 timmar under lock.
  • Gröp ur märgbenen och hacka ner det i grytan. Tillsätt creme fraiche och koka utan lock tills önskad konsistens. Den reder sig själv när den får koka en stund.
  • Tillsätt dillen och smaka av med salt, peppar och ättikan. Är gott att servera med ugnsrostade grönsaker.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.