Go Back
En tallrik med dillkött, morötter och brysselkål i en krämig sås.
Print
Inga röster än

Dillkött på älg

Förberedelser10 minuter
Active Time2 timmar
Total tid2 timmar 10 minuter
Måltid: Grytor, Kött, Middagstips
Author: Johan

Materials

  • 1,5 kg Grytbitar av älg (eller högrev av ko)
  • 2 st Gul lök
  • 5 st Morötter
  • 5 dl Creame fraiche eller grädde
  • 1-2 msk ättiksprit
  • 1 st Lagerblad
  • 1 msk Hel vitpeppar
  • 1 dl Fryst dill (eller färsk)
  • 2 st Sågande bitar märgben
  • 1 msk Dillfrön
  • 1 st Fond eller köttbuljongtärning

Instruktioner

  • Fräs upp köttet, märgbenen, löken och morötterna i smör. Häll vatten så det täcker samt alla kryddor utom dillen. Koka i ca 2 timmar under lock.
  • Gröp ur märgbenen och hacka ner det i grytan. Tillsätt creme fraiche och koka utan lock tills önskad konsistens. Den reder sig själv när den får koka en stund.
  • Tillsätt dillen och smaka av med salt, peppar och ättikan. Är gott att servera med ugnsrostade grönsaker.