Dillkött på älg med märgben
0
Innehåll
En riktig husmansklassiker på älg med märgben som jag brukar göra emellanåt. Den sötas med några morötter istället för socker.
Total tid:
4 timmar
15 minuter
Portioner: 6
Ingredienser
- 2 st Sågade märgben
- 1 kg Älgkött
- 2 st Gul lök
- 3 st Morötter
- 5 dl Creme fraiche
- 2 st Lagerblad
- 1 msk Hel vitpeppar
- 2 msk Ättiksprit (efter smak)
- 50 g Fryst dill (ett paket)
- 1 msk Dillfrön
- 1 st Buljongtärning (eller fond)
Instruktioner
- Börja med att hacka allt. Medans du gör det så fräser du på märgbenen i en stekgryta.
- Lyft ur benen och fräs upp köttet och löken. Lägg sedan tillbaka benen. Tillsätt dillfrön, lagerblad och lite vatten (halvliter liter?). Koka sakta i minst två timmar. Brukar lägga hela grytan i ugnen på 150-175 grader över natten ibland. Mot slutet tar man upp märgbenen och gröper ur de (försök att inte äta upp det direkt). Hacka och lägg tillbaka i grytan.
- Tillsätt creme fraiche och låt koka sig till önskad konsistens. Smaka av med ättiksprit innan dillen tillsätts. Ät och njut…
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!