Go Back
+ servings
Köttgryta med bitar av kött, morot och gräddig sås med dill och lagerblad.
Print
Inga röster än

Dillkött på älg med märgben

Förberedelser15 minuter
Active Time4 timmar
Total tid4 timmar 15 minuter
Måltid: Grytor, Kött
Yield: 6
Author: Johan

Materials

  • 2 st Sågade märgben
  • 1 kg Älgkött
  • 2 st Gul lök
  • 3 st Morötter
  • 5 dl Creme fraiche
  • 2 st Lagerblad
  • 1 msk Hel vitpeppar
  • 2 msk Ättiksprit (efter smak)
  • 50 g Fryst dill (ett paket)
  • 1 msk Dillfrön
  • 1 st Buljongtärning (eller fond)

Instruktioner

  • Börja med att hacka allt. Medans du gör det så fräser du på märgbenen i en stekgryta.
  • Lyft ur benen och fräs upp köttet och löken. Lägg sedan tillbaka benen. Tillsätt dillfrön, lagerblad och lite vatten (halvliter liter?). Koka sakta i minst två timmar. Brukar lägga hela grytan i ugnen på 150-175 grader över natten ibland. Mot slutet tar man upp märgbenen och gröper ur de (försök att inte äta upp det direkt). Hacka och lägg tillbaka i grytan.
  • Tillsätt creme fraiche och låt koka sig till önskad konsistens. Smaka av med ättiksprit innan dillen tillsätts. Ät och njut...