Falukorvsgratäng med smak av dragon och senap
Skapat:
3 februari, 2015
Senast ändrat:
1 april, 2024

3
Innehåll
Det här blev en klassisk “vad har jag hemma i kylen” måltid. Den blev mycket över förväntan och jag tror nog att hela familjen hade tyckt om den om de inte redan hade ätit…=)
En härlig gratäng som har hela måltiden i sig och rundas av med en fantastiskt krämig och god sås.
Parmesanen på toppen ger ett litet extra lyft i smaken dessutom.
Detta är ett riktigt härligt recept som går att äta som alternativ till en klassisk korv stroganoff.
Total tid:
1 timme
Servings: 3
Ingredienser
- 150 g Kålrabbi
- 150 g Champinjoner (färska)
- 50 g Lök (gul)
- 100 g Paprika (gul)
- 100 g Zucchini
- 400 g Falukorv
- 150 g Tomat
- 2 dl Crème Fraiche
- 2,5 dl Grädde
- 1 msk Dragon (torkad)
- 3 msk Dijonsenap
- 40 g Smör
- 100 g Parmesanost (Riven)
- 1 st Vitlöksklyfta
Instruktioner
- Skala och skiva kålrabbin tunt. Koka i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, så att de nästan är genomkokta. Häll av vattnet och ställ pannan på spisen igen och ånga av kålrabbin en stund så att överblivet vatten ångar bort. Häll i en ugnsfast form.Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
- Skiva falukorven och stek den så den får lite färg i en panna. Häll dem i samma form som grönsakerna och blanda runt lite.
- Tärna tomaterna och lägg ovanpå grönsakerna.
- Blanda crème fraiche, grädde, senap och dragon. Salta och peppra lite. och häll det över allt i ugnsformen.
- Strö riven parmesan över alltihopa och gratinera i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Ska spara detta,låter och ser gott ut!