Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Falukorvsgratäng med smak av dragon och senap

2 av 1 röst
Skapat: 3 februari, 2015
Senast ändrat: 1 april, 2024
Falukorvsgratäng med smak av dragon och senap

Det här blev en klassisk “vad har jag hemma i kylen” måltid. Den blev mycket över förväntan och jag tror nog att hela familjen hade tyckt om den om de inte redan hade ätit…=)

En härlig gratäng som har hela måltiden i sig och rundas av med en fantastiskt krämig och god sås.

Parmesanen på toppen ger ett litet extra lyft i smaken dessutom.

Detta är ett riktigt härligt recept som går att äta som alternativ till en klassisk korv stroganoff.

Total tid: 1 timme
Servings: 3
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skala och skiva kålrabbin tunt. Koka i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, så att de nästan är genomkokta. Häll av vattnet och ställ pannan på spisen igen och ånga av kålrabbin en stund så att överblivet vatten ångar bort. Häll i en ugnsfast form.Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
  • Bryn svampen i smöret, tillsätt paprika, zucchini, lök och vitlök mot slitet och låt det steka med ett par minuter. Salta och peppra. Häll upp i en ugnsfast form.
  • Skiva falukorven och stek den så den får lite färg i en panna. Häll dem i samma form som grönsakerna och blanda runt lite.
  • Tärna tomaterna och lägg ovanpå grönsakerna.
  • Blanda crème fraiche, grädde, senap och dragon. Salta och peppra lite. och häll det över allt i ugnsformen.
  • Strö riven parmesan över alltihopa och gratinera i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Comments

2 from 1 vote

Lämna ett svar till Yvonne Oscarsson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.