Flamberad rostas
Skapat:
19 september, 2018
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Flamberad rostas med en varm svampsallad är ett recept för dig som är lite mer avancerad i din matlagning och som gärna arbetar på känsla, dvs inte använder sig av så mycket mängder då det inte är angett några mängder i receptet.
Finfin högtidsmat dock!
Total tid:
1 timme
30 minuter
Ingredienser
Rostas
- Rostas
- smör till stekning
- whiskey till flambering
Varm sallad
- Kantareller
- Lök
- Päron
- Spenat
- Valnötter
Sås
- Lök
- Svartpeppar
- Rosépeppar
- Grönpeppar
- Cream fraice
- Soja
- Kalvfond
- Worchestersås (Innehåller gluten, uteslut om du är känslig)
- Whiskeyskyn efter flamberingen
Instruktioner
Sousvida köttet
- Om du har en sous vide så börjar du med att sousvida köttet, ca en timme på 55 grader. Annars hoppar du över detta steg.
Salladen
- Stek först kantarellerna i smör.
- Gå i med lök, sen päron och sist spenat och fräs på till allt är varmt.
Gör såsen.
Flambera köttet
- Om du inte har en sousvide så börjar du att steka på köttet till den grad du önskar.
- Om du har sousvida köttet så bryner du bara supersnabbt i het panna i smör.
- Häll på en skvätt whiskey och tänd på. Akta fläkten.
- Häll skyn som blir i pannan i såsen.
Servera
- Lägg upp kött, sallad och sås på en tallrik och njut.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!