Flamberad rostas
Förberedelser1 timme t
Active Time30 minuter minuter
Total tid1 timme t 30 minuter minuter
Måltid: Högtider (Jul, påsk, midsommar), Kött
Author: Jorgen Njutbart Torngren
Rostas
- Rostas
- smör till stekning
- whiskey till flambering
Varm sallad
- Kantareller
- Lök
- Päron
- Spenat
- Valnötter
Sås
- Lök
- Svartpeppar
- Rosépeppar
- Grönpeppar
- Cream fraice
- Soja
- Kalvfond
- Worchestersås (Innehåller gluten, uteslut om du är känslig)
- Whiskeyskyn efter flamberingen
Salladen
Stek först kantarellerna i smör.
Gå i med lök, sen päron och sist spenat och fräs på till allt är varmt.
Gör såsen.
Fräs lök och peppar i en kastrull.
Klicka i en klick cream fraice.
Häll på en skvätt fond, några droppar worchestersås (uteslut om du är känslig mot små mängder gluten) och en skvätt soja.
Häll på rikligt med grädde.
Sjud till det tjocknar lite.
Flambera köttet
Om du inte har en sousvide så börjar du att steka på köttet till den grad du önskar.
Om du har sousvida köttet så bryner du bara supersnabbt i het panna i smör.
Häll på en skvätt whiskey och tänd på. Akta fläkten.
Häll skyn som blir i pannan i såsen.