Go Back
Tallrik med flamberad rostbiff och varm svampsallad i en sås.
Print
Inga röster än

Flamberad rostas

Förberedelser1 timme
Active Time30 minuter
Total tid1 timme 30 minuter
Måltid: Högtider (Jul, påsk, midsommar), Kött
Author: Jorgen Njutbart Torngren

Materials

Rostas

  • Rostas
  • smör till stekning
  • whiskey till flambering

Varm sallad

  • Kantareller
  • Lök
  • Päron
  • Spenat
  • Valnötter

Sås

  • Lök
  • Svartpeppar
  • Rosépeppar
  • Grönpeppar
  • Cream fraice
  • Soja
  • Kalvfond
  • Worchestersås (Innehåller gluten, uteslut om du är känslig)
  • Whiskeyskyn efter flamberingen

Instruktioner

Sousvida köttet

  • Om du har en sous vide så börjar du med att sousvida köttet, ca en timme på 55 grader. Annars hoppar du över detta steg.

Salladen

  • Stek först kantarellerna i smör.
  • Gå i med lök, sen päron och sist spenat och fräs på till allt är varmt.

Gör såsen.

  • Fräs lök och peppar i en kastrull.
  • Klicka i en klick cream fraice.
  • Häll på en skvätt fond, några droppar worchestersås (uteslut om du är känslig mot små mängder gluten) och en skvätt soja.
  • Häll på rikligt med grädde.
  • Sjud till det tjocknar lite.

Flambera köttet

  • Om du inte har en sousvide så börjar du att steka på köttet till den grad du önskar.
  • Om du har sousvida köttet så bryner du bara supersnabbt i het panna i smör.
  • Häll på en skvätt whiskey och tänd på. Akta fläkten.
  • Häll skyn som blir i pannan i såsen.

Servera

  • Lägg upp kött, sallad och sås på en tallrik och njut.