Fläskfilé i dragonsås
Skapat:
26 maj, 2022
Senast ändrat:
1 april, 2024

8
Innehåll
En supergod fläskfilé med smak av dragon och dijonsenap
Lätt att laga men smakar allt annat än lätt, en riktig smakfest för
smaklökarna.
Om du hellre vill laga en mer klassisk gryta med fläskfilé så kan jag varmt rekommendera dig att prova på LCHF-arkivets goda fläskfilégryta.
Total tid:
50 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 1 st Fläskfilé
- 1 st Purjolök
- 12 st Champinjoner
- 125 g Färskost
- 2,5 dl Grädde
- 2 msk Dragon
- 2 msk Dijonsenap
- 1 st Buljongtärning
- salt
- nymalen svartpeppar
- Tomato & herbs krydda
- Lökpulver
- Smör att steka i
- 0,5 dl Riven Parmesanost
Instruktioner
- Börja att skiva den putsade fläskfilén och stek i smör. Bryn på båda sidor och lägg i en ugnsfast form
- I samma panna steker man dom skivade grönsakerna, tillsätt grädde, philadelphiaost, buljongtärning, dragon, dijonsenap och krydda. Låt puttra i ca 10 minuter. Häll såsen över köttet. In i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter
- Innan servering riv över parmesan.
- Serveras med blomkålsris, färska sparrisknoppar och cocktailtomater.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!