Fläskpannkaka (LCHF)
Skapat:
25 april, 2015
Senast ändrat:
10 oktober, 2024

24
Innehåll
Det här är en fläskpannkaka som är för dig som äter LCHF. Det finns många olika varianter på fläskpannkaka och detta är en som är utan fiberhusk. Använd rimmat sidfläsk eller bacon. Sen så använde jag gräddost men det går bra med vilken mild fet ost som helst.
Är du hellre ute efter vanliga tunna pannkakor, så tycker jag att du ska spana in mitt goda recept på pannkaka, som självklart är lchf-vänliga.
Total tid:
40 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 1,5 dl Grädde
- 250 g Keso
- 150 g Ost (riven)
- 400 g Rimmat sidfläsk (eller bacon)
- 8 st ägg
- 1 nypa Kryddpeppar, malen
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Strimla fläsket och stek knaprigt i stekpanna. Häll över det i en ugnsfast form (20×30 cm).
- Fördela osten över fläsket.
- Häll smeten över fläsket och osten och kör in allt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
- Servera med lite frusna lingon som du strör över när den kommit ut ur ugnen. Eller servera med hemmagjord sockerfri lingonsylt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Den här pannkakan är fantastisk 😀
Skapad av Airam!
Supergod! Gör denna ganska ofta.
Kul att höra och tack för att du berättade! 🙂