Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Fläskpannkaka (LCHF)

4,46 av 31 röster
Skapat: 25 april, 2015
Senast ändrat: 10 oktober, 2024
Fläskpannkaka (LCHF)

Det här är en fläskpannkaka som är för dig som äter LCHF. Det finns många olika varianter på fläskpannkaka och detta är en som är utan fiberhusk. Använd rimmat sidfläsk eller bacon. Sen så använde jag gräddost men det går bra med vilken mild fet ost som helst.

Är du hellre ute efter vanliga tunna pannkakor, så tycker jag att du ska spana in mitt goda recept på pannkaka, som självklart är lchf-vänliga.

Total tid: 40 minuter
Servings: 6
Author: Lari Salminen

Ingredienser

  • 1,5 dl Grädde
  • 250 g Keso
  • 150 g Ost (riven)
  • 400 g Rimmat sidfläsk (eller bacon)
  • 8 st ägg
  • 1 nypa Kryddpeppar, malen
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Strimla fläsket och stek knaprigt i stekpanna. Häll över det i en ugnsfast form (20×30 cm).
  • Fördela osten över fläsket.
  • Vispa ihop ägg, keso och grädde i en bunke, tillsätt lite peppar. Det behöver bara blandas ihop ordentligt.
  • Häll smeten över fläsket och osten och kör in allt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
  • Servera med lite frusna lingon som du strör över när den kommit ut ur ugnen. Eller servera med hemmagjord sockerfri lingonsylt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Comments

4,46 from 31 votes (30 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg