Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4,46
av
31
röster
Fläskpannkaka (LCHF)
Fläskpannkaka med lite lingonsylt till, det kan vara något av det godaste som finns. Här finns ett recept på lchf-vänlig fläskpannkaka som mättar bra!
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield:
6
Author:
Lari Salminen
Materials
1,5
dl
Grädde
250
g
Keso
150
g
Ost (riven)
400
g
Rimmat sidfläsk (eller bacon)
8
st
ägg
1
nypa
Kryddpeppar, malen
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Strimla fläsket och stek knaprigt i stekpanna. Häll över det i en ugnsfast form (20x30 cm).
Fördela osten över fläsket.
Vispa ihop ägg, keso och grädde i en bunke, tillsätt lite peppar. Det behöver bara blandas ihop ordentligt.
Häll smeten över fläsket och osten och kör in allt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
Servera med lite frusna lingon som du strör över när den kommit ut ur ugnen. Eller servera med hemmagjord
sockerfri lingonsylt
.