Go Back
+ servings
En bit fläskpannkaka med lingon på en vit tallrik.
Print
4,46 av 31 röster

Fläskpannkaka (LCHF)

Fläskpannkaka med lite lingonsylt till, det kan vara något av det godaste som finns. Här finns ett recept på lchf-vänlig fläskpannkaka som mättar bra!
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1,5 dl Grädde
  • 250 g Keso
  • 150 g Ost (riven)
  • 400 g Rimmat sidfläsk (eller bacon)
  • 8 st ägg
  • 1 nypa Kryddpeppar, malen
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Strimla fläsket och stek knaprigt i stekpanna. Häll över det i en ugnsfast form (20x30 cm).
  • Fördela osten över fläsket.
  • Vispa ihop ägg, keso och grädde i en bunke, tillsätt lite peppar. Det behöver bara blandas ihop ordentligt.
  • Häll smeten över fläsket och osten och kör in allt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
  • Servera med lite frusna lingon som du strör över när den kommit ut ur ugnen. Eller servera med hemmagjord sockerfri lingonsylt.