Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Glassig mousse

Inga röster än
Skapat: 6 april, 2024
Senast ändrat: 6 april, 2024
Glassig mousse

En läcker, krämig mousse utan mejeriprodukter och tillsatt socker som erbjuder enkel njutning. Denna mångsidiga dessert kan anpassas med olika smaker. Jag valde att berika den med Tuttifrutti-essens (den gröna moussen) och jordgubbsessens (den rosa moussen), vilket ger en härlig variation. För att ge färg, så använde jag mig av lite livsmedelfärg, men det kan du självklart utesluta om du inte vill. Då får man två mousse som kommer se likadana ut dock.

Total tid: 20 minuter
Servings: 6 portioner
Author: Anna Winér

Utrustning

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser slätt och låt sjuda på spisen i minst 3 minuter. Gillar du inte en ton av kokos så tillsätt citronsaft som neutraliserar kokossmaken.
  • Häll upp smeten i en form och ställ i kylen minst 6 timmar.
  • Mixa den stela smeten slät och krämig med exempelvis en stavmixer. Förvara i kyl och servera gärna riktigt kall, dock ej från frysen!
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.