Glassig mousse
Skapat:
6 april, 2024
Senast ändrat:
6 april, 2024

6
En läcker, krämig mousse utan mejeriprodukter och tillsatt socker som erbjuder enkel njutning. Denna mångsidiga dessert kan anpassas med olika smaker. Jag valde att berika den med Tuttifrutti-essens (den gröna moussen) och jordgubbsessens (den rosa moussen), vilket ger en härlig variation. För att ge färg, så använde jag mig av lite livsmedelfärg, men det kan du självklart utesluta om du inte vill. Då får man två mousse som kommer se likadana ut dock.


Total tid:
20 minuter
Servings: 6
portioner
Utrustning
Ingredienser
- 12 dl kokosgrädde
- 12 krm agar agar -pulver
- Ev. valfri sötning efter smak
- Essencer bärpulver eller t.ex. kakao
- Livsmedelsfärg
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser slätt och låt sjuda på spisen i minst 3 minuter. Gillar du inte en ton av kokos så tillsätt citronsaft som neutraliserar kokossmaken.
- Häll upp smeten i en form och ställ i kylen minst 6 timmar.
- Mixa den stela smeten slät och krämig med exempelvis en stavmixer. Förvara i kyl och servera gärna riktigt kall, dock ej från frysen!
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!