Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Glutenfria Naanbröd (LCHF)

Inga röster än
Skapat: 31 januari, 2016
Senast ändrat: 1 april, 2024
Glutenfria Naanbröd (LCHF)

Dessa glutenfria och LCHF-vänliga Naanbröd kommer från Najniskök.

Ett underbart gott bröd att ha till indiska maträtter.

Kycklingbuljongen kan du byta ut mot vatten om du vill och smöret kan bytas mot kokosolja.

Recept och bild: Najniskök

Total tid: 35 minuter
Servings: 10
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
  • Tillsätt smöret (går att ersätta med 1.25 dl kokosolja) och blanda ihop med händerna tills det att fettet har finfördelats.
  • Häll på kokhet kycklingbuljong och rör om till en jämn och fin smet.
  • Gör åtta lika stora delar av degen.
  • Kavla/tryck ut varje del på en smord skärbräda. Det är inte hela världen om den inte är jättejämn.
  • Tag ett medelstort lock eller annat runt föremål och stansa ut en fin rund cirkel. Behåll den överflödiga degen, det blir två nya bröd sedan i slutet. Gör så här med samtliga bröd tills du har 10 stycken.
  • Stek varje bröd i en medelvarm stekpanna som du smörjer med smör eller kokosolja. Stek ett par minuter på varje sida tills det har fått vacker färg. Passa så det inte bränner.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.