Glutenfria Naanbröd (LCHF)
Skapat:
31 januari, 2016
Senast ändrat:
1 april, 2024

2
Innehåll
Dessa glutenfria och LCHF-vänliga Naanbröd kommer från Najniskök.
Ett underbart gott bröd att ha till indiska maträtter.
Kycklingbuljongen kan du byta ut mot vatten om du vill och smöret kan bytas mot kokosolja.
Recept och bild: Najniskök
Total tid:
35 minuter
Servings: 10
Ingredienser
Instruktioner
- Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt smöret (går att ersätta med 1.25 dl kokosolja) och blanda ihop med händerna tills det att fettet har finfördelats.
- Häll på kokhet kycklingbuljong och rör om till en jämn och fin smet.
- Gör åtta lika stora delar av degen.
- Kavla/tryck ut varje del på en smord skärbräda. Det är inte hela världen om den inte är jättejämn.
- Tag ett medelstort lock eller annat runt föremål och stansa ut en fin rund cirkel. Behåll den överflödiga degen, det blir två nya bröd sedan i slutet. Gör så här med samtliga bröd tills du har 10 stycken.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!