Go Back
+ servings
Tre glutenfria naanbröd på en vit tallrik med en rutig duk i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Glutenfria Naanbröd (LCHF)

Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bröd & kex, Tillbehör
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2,25 dl kokosmjöl
  • 4 msk fiberhusk
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 5 dl kycklingbuljong

Instruktioner

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
  • Tillsätt smöret (går att ersätta med 1.25 dl kokosolja) och blanda ihop med händerna tills det att fettet har finfördelats.
  • Häll på kokhet kycklingbuljong och rör om till en jämn och fin smet.
  • Gör åtta lika stora delar av degen.
  • Kavla/tryck ut varje del på en smord skärbräda. Det är inte hela världen om den inte är jättejämn.
  • Tag ett medelstort lock eller annat runt föremål och stansa ut en fin rund cirkel. Behåll den överflödiga degen, det blir två nya bröd sedan i slutet. Gör så här med samtliga bröd tills du har 10 stycken.
  • Stek varje bröd i en medelvarm stekpanna som du smörjer med smör eller kokosolja. Stek ett par minuter på varje sida tills det har fått vacker färg. Passa så det inte bränner.