Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Gräddsås

4,43 av 7 röster
Gräddsås

En riktigt god gräddsås är en sås som reder sig själv. Ingen redning eller sånt behövs, bara lite tid och kärlek. Den här gräddsåsen brukar jag göra väldigt ofta och den funkar till det mesta, pannbiff, köttbullar, helstekt fläskkarré osv.

Tricket ligger i att ha tålamod och orka vänta på att såsen skall reduceras. Vill man skynda på det hela så kan man göra såsen i en traktörpanna vilket gör att den kokar ur vätskan snabbare.

Jag brukar ha i crème fraiche eller smetana för att få upp syran lite, men man kan lika gärna bara använda grädde om man vill. Det tar lite längre tid att reducera den då bara.

Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Hacka löken fint och fräs den i lite smör.
  • Häll på grädden, crème fraichen och lägg i köttbuljongstärningen (eller fond om du har det) och sojan och låt allt koka upp. Håll ett öga på kastrullen för har du en liten kastrull kommer det koka över om du inte vaktar det.
  • Låt koka tills det att såsen har en lagom konsistens. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och ev vinbärsgele.
  • Sen är det bara att servera.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,43 from 7 votes (7 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg