En underbart enkel och god gräddsås. Man brukar ju säga att en god sås reder sig själv och det gäller absolut för denna gräddsåsen. Enkel & god!
Förberedelser5 minuterminuter
Active Time30 minuterminuter
Total tid35 minuterminuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen
Materials
20gSmör (Normalsaltat)
1,5mskKalvfond, koncentrerad
1mskTamarisoja
0,5stLök (gul)
2dlCrème Fraiche
3dlGrädde
Instruktioner
Hacka löken fint och fräs den i lite smör.
Häll på grädden, crème fraichen och lägg i köttbuljongstärningen (eller fond om du har det) och sojan och låt allt koka upp. Håll ett öga på kastrullen för har du en liten kastrull kommer det koka över om du inte vaktar det.
Låt koka tills det att såsen har en lagom konsistens. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och ev vinbärsgele.