Go Back
+ servings
Kastrull med gräddsås och en sked som rör om i såsen.
Print
4,43 av 7 röster

Gräddsås

En underbart enkel och god gräddsås. Man brukar ju säga att en god sås reder sig själv och det gäller absolut för denna gräddsåsen. Enkel & god!
Förberedelser5 minuter
Active Time30 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 20 g Smör (Normalsaltat)
  • 1,5 msk Kalvfond, koncentrerad
  • 1 msk Tamarisoja
  • 0,5 st Lök (gul)
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 3 dl Grädde

Instruktioner

  • Hacka löken fint och fräs den i lite smör.
  • Häll på grädden, crème fraichen och lägg i köttbuljongstärningen (eller fond om du har det) och sojan och låt allt koka upp. Håll ett öga på kastrullen för har du en liten kastrull kommer det koka över om du inte vaktar det.
  • Låt koka tills det att såsen har en lagom konsistens. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och ev vinbärsgele.
  • Sen är det bara att servera.