Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Grillade oxfilémedaljonger

1 av 1 röst
Grillade oxfilémedaljonger

En bit grillad oxfilé kan nog vara något av det absolut godaste man kan äta, iaf om det är en bit oxfilé av hög kvalitet. Köper man svensk oxfilé, då får man oftast riktigt gott och bra kött. Något som är otroligt viktigt att tänka på när man skall tillaga kött, är att låta det ligga framme i rumstemperatur en bra tid innan man skall tillaga det. Jag brukar ta fram mitt kött minst ett par timmar innan det skall tillagas, för att det skall bli rumstempererat. Sen när man grillar så skall man se till att ha riktigt hög värme och det går alldeles utmärkt att använda sig av en grillpanna på spisen om man vill, men då bör det vara en grillpanna som är av gjutjärn för att kunna hålla en bra värmenivå. Räkna med cirka 200 gram kött per person. På bilden är köttet serverat med rotsaksgratäng och grönpepparsås.

Total tid: 20 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Ta fram köttet i god tid och skär bort hinnor som inte skall vara med.
  • Stycka upp i lagom stora medaljonger, räkna på två per person ungefär.
  • Salta och peppra och gnid in med lite olja. Låt stå i några minuter.
  • Lägg på köttet på en riktigt het panna och grilla några minuter på varje sida. Vill du ha ett fint rutmönster så vänder du köttet ett kvarts varv efter ett tag.
  • När köttet är stekt till lagom temperatur, så låter du det vila några minuter på en tallrik innan du serverar det.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
1 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg