Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Hasselnötsbrownies

4,34 av 9 röster
Hasselnötsbrownies

”Bästa kakan du någonsin har bakat!”
Det är orden som min fru som inte äter lchf kastade ur sig när hon smakade mina nybakta hasselnötsbrownies.
Dessa är magiskt goda. Lite kladdiga, saftiga och med underbara smaker.

Det är en mjuk botten med hela hasselnötter i, sen är det en krämig och supergod chokladkräm och pricken över i är lite rostade och hackade hasselnötter.

De innehåller inget mandelmjöl och inget fiberhusk, men är man nötallergiker så blir det ju svårt med tanke på hasselnötterna.
En hand som tar en kaka

Dessa hasselnötsbrownies kan du dela upp i bitar och sedan frysa in de. Helt perfekt att ha färdigt i frysen och sen plocka fram vid behov.

Total tid: 35 minuter
Portioner: 12
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Kakbotten

Chokladkräm

Topping

Instruktioner

Kakan

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  • Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.
  • Häll i det smälta smöret, det ska inte vara för varmt. Vispa ihop.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna, utom nötterna.
  • Vispa ner de torra ingredienserna snabbt i äggvispet.
  • Tillsätt vattnet, lite i taget. Smeten ska bli smidig, men inte flytande. Det ska gå att bre ut den i en ugnsform.
  • Tillsätt hela nötter och blanda.
  • Häll upp smeten i en ugnsfast form, cirka 20×20 cm som du har klätt med bakplåtspapper. Fördela smeten jämnt.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
  • Ta ut botten och låt den svalna.

Chokladkräm

  • Lägg alla ingredienser i en liten kastrull.
  • Värm upp på låg värme så att chokladen smälter. Rör hela tiden med en slickepott.
  • Till en början så kommer det bli grynigt, men allt eftersom kommer chokladen att smälta och blandas med grädden, så du kommer att få till en jämn och fin chokladkräm. Dra kastrullen åt sidan.

Montering av kakan

  • När kakbotten har svalnat, då häller du chokladkrämen på den och fördelar den jämnt över hela kakbotten.
  • Rosta hackade hasselnötter i en torr stekpanna. Kör på medelvärme och håll koll så de inte bränns vid.
  • Strö nötterna över hela kakan och ställ sedan kakan kallt någon timme innan du tar ut den och delar upp i lagom stora bitar. Det behöver inte vara mer än 5×5 cm, för det är en mäktig kaka.
    hasselnotsbrownies4
  • Nu är det bara att mumsa i dig!
    hasselnotsbrownies3
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,34 from 9 votes (9 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg