Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Heikkis Frutti di Mare med sting

Inga röster än
Heikkis Frutti di Mare med sting

Här gäller det att du lagar maten med kärlek, ingen mat man gör om man måste ha något snabbt. Låt såsen reducera ordentligt på svag värme och servera med kokt broccoli eller rootpasta. Resten av familjen kanske vill ha vanlig pasta. Välj då färsk pasta.

Heikkis Frutti di Mare med sting | LCHF-arkivet
Heikkis Frutti di Mare med sting 6
Total tid: 45 minuter
Portioner: 6
Författare: Heikki Klaavuniemi-Odelsheim

Ingredienser

  • 2 dl räkor
  • 400 g seafood mix blåmusslor, bläckfisk och stora räkor.
  • 5-6 st klyftor vitlök
  • 3-4 st schalottenlökar
  • 1 st medelstark färsk chili
  • 1 msk tomatpuré
  • 2-3 msk hummerfond
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2-3 msk klippt persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk pepparmix
  • Rootpasta Eller annan shiratakipasta

Instruktioner

  • Börja med att steka upp din hackade vitlök, chili och schalottenlök.
  • Blanda i seafoodmixen och räkorna (se till så att det inte är fryst). Låt det steka en stund.
  • Tillsätt tomatpuré, hummerfond och vin. Låt det puttra upp och släng i grädden till sist och låt det reducera på svag värme (försök få det minska med 1/3).
  • När det närmar sig servering så lägger du i persiljan och smakar av med salt och peppar.
  • Servera med Rootpasta eller annan shiratakipasta.

Anteckning

Serveras med fördel med rootpasta fast blomkål eller broccoli går säkert lika bra.
Serveringstips är att lägga på mer persilja och klipp i mer färsk chili innan du sätter dig ner och äter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg