Heikkis Frutti di Mare med sting
Skapat:
2 juni, 2024
Senast ändrat:
2 juni, 2024

3
Här gäller det att du lagar maten med kärlek, ingen mat man gör om man måste ha något snabbt. Låt såsen reducera ordentligt på svag värme och servera med kokt broccoli eller rootpasta. Resten av familjen kanske vill ha vanlig pasta. Välj då färsk pasta.

Video
Total tid:
45 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 2 dl räkor
- 400 g seafood mix blåmusslor, bläckfisk och stora räkor.
- 5-6 st klyftor vitlök
- 3-4 st schalottenlökar
- 1 st medelstark färsk chili
- 1 msk tomatpuré
- 2-3 msk hummerfond
- 0,5 dl grädde
- 1 dl torrt vitt vin
- 2-3 msk klippt persilja
- 1 tsk salt
- 1 tsk pepparmix
- Rootpasta Eller annan shiratakipasta
Instruktioner
- Börja med att steka upp din hackade vitlök, chili och schalottenlök.
- Blanda i seafoodmixen och räkorna (se till så att det inte är fryst). Låt det steka en stund.
- Tillsätt tomatpuré, hummerfond och vin. Låt det puttra upp och släng i grädden till sist och låt det reducera på svag värme (försök få det minska med 1/3).
- Servera med Rootpasta eller annan shiratakipasta.
Anteckning
Serveras med fördel med rootpasta fast blomkål eller broccoli går säkert lika
bra.
Serveringstips är att lägga på mer persilja och klipp i mer färsk chili innan du sätter dig ner och äter.
Serveringstips är att lägga på mer persilja och klipp i mer färsk chili innan du sätter dig ner och äter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!