Go Back
+ servings
En tallrik med räkor och bläckfisk i en krämig sås, garnerad med örter och chili.
Print
Inga röster än

Heikkis Frutti di Mare med sting

Efter en matresa i Sicilien för 2 år sedan så var jag fast! Jag tog med mig världens godaste recept hem. Min är dock något försvenskad men funkar lika bra, om inte bättre:)
Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Grytor, Middagstips
Kök: Italian
Keyword: kryddig mat, lchf pasta
Yield: 6
Author: Heikki Klaavuniemi-Odelsheim

Materials

  • 2 dl räkor
  • 400 g seafood mix blåmusslor, bläckfisk och stora räkor.
  • 5-6 st klyftor vitlök
  • 3-4 st schalottenlökar
  • 1 st medelstark färsk chili
  • 1 msk tomatpuré
  • 2-3 msk hummerfond
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2-3 msk klippt persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk pepparmix
  • Rootpasta Eller annan shiratakipasta

Instruktioner

  • Börja med att steka upp din hackade vitlök, chili och schalottenlök.
  • Blanda i seafoodmixen och räkorna (se till så att det inte är fryst). Låt det steka en stund.
  • Tillsätt tomatpuré, hummerfond och vin. Låt det puttra upp och släng i grädden till sist och låt det reducera på svag värme (försök få det minska med 1/3).
  • När det närmar sig servering så lägger du i persiljan och smakar av med salt och peppar.
  • Servera med Rootpasta eller annan shiratakipasta.

Anteckning

Serveras med fördel med rootpasta fast blomkål eller broccoli går säkert lika bra.
Serveringstips är att lägga på mer persilja och klipp i mer färsk chili innan du sätter dig ner och äter.