Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Heikkis kassler special

Inga röster än
Skapat: 25 maj, 2024
Senast ändrat: 25 maj, 2024
Heikkis kassler special

Var en fredag trött på det gamla vanlig tacostjafset och testade något nytt. -Vitlök och pepparstekt kassler med ost emellan. Gräddade dessa med knaprigt stekta kasslertärningar och stekta tomater. Såsen som den gräddas i ugnen med är stekt skivad vitlök, grädde, grönsaksfond och en skvätt soja. Serveras med fördel tillsammans med Blomkålsris (eller vanligt ris till de som inte är invigda i LCHF).

Mängderna är inte specificerade förutom mängden kassler och grädde, utan du får själv smaka av på vägen.

Total tid: 55 minuter
Servings: 8
Author: Heikki Klaavuniemi-Odelsheim

Ingredienser

  • 700 g Kassler
  • Skivad gräddost
  • Kvisttomater
  • 5 dl Grädde
  • Soja
  • Grönsaksfond eller buljong
  • Vitlök
  • Mald pepparnix
  • Salt

Instruktioner

  • Stek kasslern så den får lite färg, använd steksmör och krydda den med vitlökskrydda och peppar. Lägg den sen omlott med färdigskivad ost i en form.
  • Sedan hackar du upp skalkarna till kasslern i tärningar och steker det tillsammans med tomaterna. Stek dem knapriga och lägg dem bredvid kompisarna i formen.
    Skivad kassler serverad med rostade tomater och potatis i en grön serveringsskål.
  • Till sist gör du en gräddsås i skyet som är kvar i pannan. Stek skivad vitlök, häll på den fetaste grädde du hittar, smaka av med salt och peppar och häll i grönsaksfond och lite soja.
  • Häll över det i formen och låt skapelsen grädda i ugnen på 200 grader sådär 20-25 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.