Heikkis kassler special
Denna kassler ”gratäng” uppskattades av alla och det blev inga matrester över till vovven.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid55 minuter minuter
Måltid: Gratänger, Kött, Lättlagat, Middagstips
Keyword: allt i samma panna, enkla recept
Yield: 8
Author: Heikki Klaavuniemi-Odelsheim
- 700 g Kassler
- Skivad gräddost
- Kvisttomater
- 5 dl Grädde
- Soja
- Grönsaksfond eller buljong
- Vitlök
- Mald pepparnix
- Salt
Stek kasslern så den får lite färg, använd steksmör och krydda den med vitlökskrydda och peppar. Lägg den sen omlott med färdigskivad ost i en form.
Sedan hackar du upp skalkarna till kasslern i tärningar och steker det tillsammans med tomaterna. Stek dem knapriga och lägg dem bredvid kompisarna i formen.
Till sist gör du en gräddsås i skyet som är kvar i pannan. Stek skivad vitlök, häll på den fetaste grädde du hittar, smaka av med salt och peppar och häll i grönsaksfond och lite soja.
Häll över det i formen och låt skapelsen grädda i ugnen på 200 grader sådär 20-25 minuter.