Go Back
+ servings
Ugnsform med skivad köttbit och halverade tomater i sås.
Print
Inga röster än

Heikkis kassler special

Denna kassler ”gratäng” uppskattades av alla och det blev inga matrester över till vovven.
Förberedelser20 minuter
Active Time25 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Gratänger, Kött, Lättlagat, Middagstips
Keyword: allt i samma panna, enkla recept
Yield: 8
Author: Heikki Klaavuniemi-Odelsheim

Materials

  • 700 g Kassler
  • Skivad gräddost
  • Kvisttomater
  • 5 dl Grädde
  • Soja
  • Grönsaksfond eller buljong
  • Vitlök
  • Mald pepparnix
  • Salt

Instruktioner

  • Stek kasslern så den får lite färg, använd steksmör och krydda den med vitlökskrydda och peppar. Lägg den sen omlott med färdigskivad ost i en form.
  • Sedan hackar du upp skalkarna till kasslern i tärningar och steker det tillsammans med tomaterna. Stek dem knapriga och lägg dem bredvid kompisarna i formen.
    Skivad kassler serverad med rostade tomater och potatis i en grön serveringsskål.
  • Till sist gör du en gräddsås i skyet som är kvar i pannan. Stek skivad vitlök, häll på den fetaste grädde du hittar, smaka av med salt och peppar och häll i grönsaksfond och lite soja.
  • Häll över det i formen och låt skapelsen grädda i ugnen på 200 grader sådär 20-25 minuter.