Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Hemgjort kebabkött sous vide

4,43 av 7 röster
Hemgjort kebabkött sous vide

Hemgjort kebabkött finns det en hel del olika recept på, men att göra det sous vide är något som jag har lärt mig att man kan göra via Sous Vide Sverige på Facebook. För övrigt en grymt bra grupp att vara medlem i om man är intresserad av att laga mat med sous vide.

Det tar ju en del tid, men det är SÅ värt det, för du får ett kebabkött som är otroligt gott.
Dessutom så är det billigare att göra än att köpa dyra färdiga produkter som oftast innehåller saker som inte är så bra inom lchf.

Till min kebab så gör jag gärna en äggwrap som jag fyller med toum, isbergsallad, tomat, gurka, fefferoni, rödlök och kanske nån god stark sås.

För att göra detta så måste du ju givetvis skaffa dig en sous vide cirkulator och det finns ju olika modeller att välja på.
Själv så använder jag en Champion (adlink).
Jag vet att väldigt många förespråkar en Anova (adlink), men den kostar ju lite mer, men det är ofta kampanjer på de.

En annan sak som i detta fall är viktigt, det är en vacuumförpackare. Har du en sous vide stav redan så har du troligtvis en vacuumförpackare med. Själv så har jag en Caso VC10 (adlink) som jag är supernöjd med.

Total tid: 3 timmar 50 minuter
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Tillbehör

  • Isbergsallad
  • Tomat
  • Gurka
  • Fefferoni
  • Rödlök
  • Toum
  • Röd kebabsås

Instruktioner

  • Blanda ihop samtliga ingredienser ordentligt.
    Hemgjort kebabkött sous vide
  • Klä en avlång brödform med lite plastfolie. Lägg i färsen i den och se till att pressa till den ordentligt för att få en så kompakt och luftfri färs som möjligt.
    Hemgjort kebabkött sous vide
  • Vacuumförpacka nu färsen. Om du har använt en plastfolie som tål värme, då kan du låta den vara kvar, annars får du ta bort den först.
    Hemgjort kebabkött sous vide
  • Kör den sous vide på 63 grader i fyra timmar.
    Hemgjort kebabkött sous vide
  • När den är klar, tar du upp den ur vattnet och kyler ner den snabbt. Sen kan du låta den bli riktigt kylskåpskall.
  • Ta sen ut den ur vacuumpåsen och skär strimlor. Jag delade min rulle på mitten och sen så ställde jag den på högkant och skar tunna strimlor.
    Hemgjort kebabkött sous vide
  • Stek upp köttet lite snabbt i en het panna och sedan är det bara att börja bygga din kebab.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,43 from 7 votes (7 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg